Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова міністра оборони країни Людивіна Дедондера, передають Патріоти України.

Відомо, що цей пакет підтримки є частиною співпраці між Бельгією й Нідерландами, яку спрямували на посилення військового потенціалу України. Дедондер наголосив, що в межах цієї допомоги Україна отримає артилерійські боєприпаси та велику кількість бронетехніки, а саме 280 італійських бронемашин Iveco LMV Lynx.

Також за допомогою цієї співпраці Бельгія надасть базове навчання, а Нідерланди навчатимуть українські екіпажі кораблів-мінників. Водночас Бельгія надасть Києву 665 мільйонів доларів військової допомоги впродовж 2024 року. Майже половина цієї суми піде на додаткові артилерійські снаряди.

Що відомо про бронемашини LMV

Спецпідрозділ IVECO із військового забезпечення IVECO Defense Vehicles (Iveco DV) презентував повнопривідний LMV у 2001 році, аби забезпечити транспортний засіб з високим рівнем прохідності та бронезахисту.

Бронемашина має такі функції, як розвідка, патрулювання, зв'язок та утилітарні функції. Відомо, що до 15 різних країн було продано понад 4 тисячі LMV1, зокрема й до Італії, яка замовляла понад дві тисячі таких автомобілів.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...