"Бойова вовчиця" під личиною тендітної брюнетки: Як Мендель штовхала журналіста та виривала мікрофон за намагання поставити запитання Зеленському

Сергій Андрушко спробував поставити питання президенту про голову ОП, але його почали відштовхувати Юлія Мендель і охоронці.

Юлія Мендель "захищала" президента. Фото: скріншот з відео.

Прес-секретар президента України Володимира Зеленського Юлія Мендель люто відштовхувала від очільника держави журналіста «Радіо Свободи» Сергія Андрушка. Інцидент показали у сюжеті програми «Схеми» про голову Офісу президента Андрія Богдана, передають Патріоти України.

Журналіст очікував президента біля Вищого антикорупційного суду. Зеленський вийшов з автомобіля і йшов в будівлю разом з Богданом у супроводі Мендель і бодігардів. Андрушко спробував поставити питання президенту про голову ОП, але його почали відштовхувати Мендель і охоронці. При чому прес-секретар Зеленського спробувала перешкодити журналісту навіть коли він обійшов з іншого боку.

На цей інцидент звернув увагу журналіст Михайло Ткач. Він зазначив, що коли був обраний у раду по захисту свободи слова при президентові, то вже бачив ці кадри. Тому він вважає, що можна створити хоч 10 рад, але президент повинен своїм прикладом демонструвати повагу до ЗМІ.

«Хто може пояснити в якій країні цивілізованого світу прес-секретар президента дозволяє собі подібне в момент, коли журналіст хоче поставити питання першим особам! Це як має називатися?! Свобода слова?!», – обурився Ткач у соцмережі.

Блогер Сергій Наумович на своїй сторінці у Facebook зазначив, що давно не бачив нічого подібного.

«Якась дівчина з ОП силою відштовхує журналіста «Радіо Свобода», хапається за мікрофон Сергія Андрушка. Пфффф. Це більше схоже на Бангладеш який-небудь. Чи Сомалі. Хто-небудь би пояснив їй, що це як мінімум негарно», – пише він.

Більшість користувачів Мережі також розкритикували поведінку Мендель.

Однак є й ті, хто заступився за прес-секретаря Зеленського, оскільки журналіст «повів себе зухвало».

Додамо, що це не перший випадок, коли Мендель “захищає” президента від журналістів. Подібний інцидент стався на 16-й зустрічі Ялтинської Європейської стратегії, але тоді прес-секретар Зеленського була м’якшою стосовно журналіста, який вирішив поспілкуватися з главою держави.


"Хороші продавці гною носять його зразки в роті": Кірбі висміяв росіян, які пов'язують Україну з терактом під Москвою

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:56

Російські чиновники, які шукають «український слід» у теракті під Москвою, здаються доволі хорошими продавцями гною. Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передають Патріоти України з посиланням на The Hill. Кірбі вкотре під...

"Пройти лінію розмежування, що була до 2022 року, практично неможливо. Там усе перетворено в бетон": Черник пояснив, що треба ЗСУ для успіху

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:44

Західні ЗМІ заявили про вирішальні найближчі 5-8 місяців на фронті в Україні. Однак західні партнери мають усі можливості зробити так, аби Україна перемогла у війні вже 2024 року. Про це розповів військовий експерт, полковник ЗСУ в запасі Петро Черник,...