"Бойове завдання не виконує": Експерти вказали на провал Росії з ракетою "Циркон"

Ракети "Циркон", що використовувалися Росією під час атак на Київ 7 лютого та 25 березня, не виконують свою призначену бойову місію. Бойову частину цієї ракети "і порівняти не можна" з такими ракетами, як X-101 чи X-22, передають Патріоти України.

Про це заявив керівник лабораторії військових досліджень Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ) Андрій Кульчицький у коментарі "Суспільному". Крім того, він зазначив, що ці ракети не летять у потрібному напрямку.

"Бойове завдання зазначена ракета не виконує. Все, що заряджене, всі характеристики "супер", "гіпер" – все це слова, а насправді до бойового застосування ракеті ще йти та йти. Вона летить не туди, куди треба, виконує не ту роботу, для якої пристосована", – сказав Кульчицький.

Експерт зазначив, що українська протиповітряна оборона може збивати ці ракети. Він стверджує, що на одному з уламків ракети, що була уражена 25 березня, чітко видно сліди від системи Patriot.

Кульчицький додав, що бойова частина "Циркону" містить не більш ніж 40 кілограмів вибухівки. "Аналізи ми ще проводимо, визначимо, яка саме там речовина. Але бойова частина мала: і порівняти з бойовою частиною таких ракет, як X-101 та X-22, не можна", – сказав він.

"Знову у країні відважних": Президентка Європарламенту привітала українців, знаходячись на вокзалі у Києві (відео)

четвер, 9 травень 2024, 11:45

Сьогодні, 9 травня, до Києва з візитом прибула президентка Європейського парламенту Роберта Метсола. Європейська представниця прибула до столиці потягом. Про це Метсола повідомила у соцмережі Х, передають Патріоти України. Президентка Європарламенту та...

Чи буде наступ окупантів на Харків: Черник оцінив загрозу від угруповання ворога

четвер, 9 травень 2024, 11:30

Військовий експерт, полковник ЗСУ Петро Черник вважає, що російські війська не мають достатньої кількості сил та засобів для проведення повномасштабного наступу на Харків. Таку думку він висловив в ефірі телеканалу "Еспресо". За його словами, щоб штурм...