"Бойові дії, що тривають довше, ніж Друга світова, бліндажі, що нагадують Першу світову... президент, який біля лінії розмежування має бігти до укриття": Репортаж CNN із передової (відео)

Робоча поїздка президента України на Донбас, 8 квітня 2021 року

Американські тележурналісти отримали унікальну можливість зробити репортаж з президентом України поблизу лінії фронту. Схоже задоволеними залишились як телевізійники, за сюжет так і Банкова, за блискучий піар Зеленського та України на Заході. беззастережно незадоволена від цього лише держава-агресор, зазначають Патріоти України.

"Бойові дії, що тривають довше, ніж Друга світова війна, бліндажі, що нагадують Першу світову, та президент України, який неподалік від лінії розмежування має перебігати до укриття". Такі драматичні кадри й опис ситуації на Донбасі у понеділок зранку змогли побачити та почути глядачі CNN.

Минулого тижня старший міжнародний кореспондент Метью Ченс отримав «безпрецедентний доступ» до президента Володимира Зеленського й побував разом із ним на передовій. Журналіст передав свої враження у телевізійному сюжеті, де передав атмосферу на лінії розмежування.

«Це як потрапити назад у минуле, у часи Першої світової, я не бачив нічого схожого у сучасному веденні військових конфліктів», – коментує Ченс свої враження у траншеї.

В сюжеті також показано кадри, як російську військову техніку стягують до українського кордону та в окупований Крим. Ченс підкреслив, що Зеленський прийшов до влади із обіцянкою закінчити війну, але так цього і не зробив. Візит Зеленського на Донбас, каже Ченс, має на меті показати українським захисникам, що вони мають політичну підтримку у Києві.

«Що Україні дійсно потрібно, каже Зеленський, то це більше підтримки у Вашингтоні, більше зброї, грошей і підтримки у приєднанні до НАТО. Слів підтримки від президента Байдена, каже Зеленський, – уже недостатньо». Ченс запитав Зеленського, чи потенційне приєднання України до НАТО не розлютить Росію ще більше й не призведе до загострення ситуації. Зеленський відповів: «Можливо, ваша правда, але наші люди продовжують боротись. Що буде у майбутньому – невідомо. Але ми – незалежна країна, й нам вирішувати, куди приєднуватись».

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...