Бойові раби Мордору: Війська окупантів, які служать у Криму, тримають у строю силою та залякують, - росЗМІ

Начальник зв'язку 2-го мотострілецького батальйону армії РФ в окупованому Сімферополі Андрій Козлов розповів московському опозиційному виданню "Дождь", як на військовослужбовців чинять тиск та погрожують, зазначають Патріоти України.

23-річний Козлов зізнався, що після того, як вирішив піти зі служби у своєму кримському батальйоні, військове керівництво стало чинити психологічний тиск, дзвонити його батькам, також посипалися погрози.

Крім того, на нього хотіли завести кримінальну справу і натякали на перспективу опинитися за ґратами.

Про затягування процесу звільнення офіцерів, який міг займати більше року, розповіли й інші російські військовослужбовці.

"На мене намагалися кримінальну справу завести, сказали, що я ухилявся, і що мене треба посадити у в'язницю. Я ходив до слідчого давати покази", - скаржиться офіцер окупаційних військ.

Після висвітлення історії Козлова у ЗМІ в батальйон приїжджав заступник командувача Південного військового округу РФ по роботі з особовим складом генерал-майор Володимир Жаров для проведення "бесіди". За словами Козлова, Жаров назвав "зрадниками батьківщини" його та інших військових, які бажають піти зі служби.

Після такої "бесіди" Андрія Козлова все ж звільнили, 25 грудня йому видали припис на вибуття додому.


"Тактика повітряних боїв часів Першої світової": У Forbes оцінили стрілянину з Як-52 по російських дронах в Одесі

вівторок, 30 квітень 2024, 2:35

Легкомоторні літаки зі стрілками є "очевидним вибором" для боротьби з повільними безпілотниками в умовах, коли потрібно заощаджувати гроші й ракети. Проте ефективність залежатиме від майстерності екіпажу, пише 28 квітня Forbes, передають Патріоти Украї...

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...