Бойові вертольоти окупантам не допомогли: На Харківщині ЗСУ відбили атаку росіян

На Харківщині ЗСУ відбили атаку росіян, які застосували бойові вертольоти. Про це голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України.

"Харківщина довела, що позицій не здасть. ЗСУ впевнено йдуть до перемоги і відбивають атаки. Сьогодні росіяни вирішили перевірити наші війська бойовими вертольотами К-52, Збройні сили України напад успішно відбили", - зазначив він.

За словами Синєгубова, українська армія тримає також під контролем переміщення ворожих військ і в Ізюмському напрямку. "Розуміючи, що битву за Харків вони програли, окупанти намаються сконцентрувати війська біля Ізюму. Ми не допускаємо їх просування", - підкреслив голова ОВА.

Синєгубов також повідомив, що сьогодні вдень російські терористи обстріляли місто Лозову. "За інформацією Штабу оборони, зафіксували і ракетні удари. Є постраждалі серед мирних жителів, остання інформація - постраждали 8 цивільних, щонайменше 20 пошкоджених будинків! Росіяни обстрілами пошкодили котельні, об’єкти цивільної інфраструктури, зокрема школу та дитсадок. Вдячний місцевій владі та комунальним службам Лозової за зусилля та оперативне усунення наслідків російського вторгнення", - зазначив він.


Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...