Бойових операцій та навчань стане більше: Міністр оборони Таран заявив про поглиблення співробітництва України з НАТО та отримання ПДЧ

Міністр зазначив, що Україна готова збільшити національні внески в операції під егідою НАТО, направити до роботи в структурах Альянсу додатковий військовий і цивільний персонал.

Україна готова збільшити внески в операції НАТО і направити для роботи в структурах Альянсу додатковий персонал. Про це заявив Міністр оборони Андрій Таран в інтерв'ю, передають Патріоти України.

"Ми готові збільшити національні внески в операції під керівництвом НАТО, направити до роботи в структурах Альянсу додатковий військовий і цивільний персонал, приступити до виконання практичних заходів з налагодження обміну інформацією в режимі реального часу, використовуючи автоматизовані системи", - зазначив Таран.

За його словами все це має зробити Україну сильнішою і значно наблизити до стратегічної мети – повноправного членства в Організації Північноатлантичного договору.

"У цьому контексті ми чітко визначаємо свої амбіції отримати План дій щодо членства в НАТО і сподіваємося на всебічну політичну підтримку союзників НАТО про прийняття такого рішення на наступному саміті Альянсу в 2021 році", - підкреслив міністр.

Окупанти вчергове "захопили" завод у Красногорівці, в ЗСУ відреагували

неділя, 5 травень 2024, 19:15

Російські окупанти вчергове заявили про нібито захоплення опорного пункту на заводі в центрі Красногорівки на Новопавлівському напрямку. Речник оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин в коментарі Ліга спростував, що місто вз...

Окупанти вдарили по Слов'янській ТЕС (фото)

неділя, 5 травень 2024, 18:28

«Сьогодні 5 травня о 10:35 розпочався обстріл Слов'янської ТЕС Донбасенерго. Під час обстрілу було пошкоджено ряд об'єктів на території станції», – зазначив він. Він додав, що російські військові завдали удару чотирма касетними ракетами з РСЗВ «Смерч» ...