Боїться F-16: Розвідка Естонії розповіла, чому РФ посилила ракетні удари по Україні

Росія посилила ракетні атаки на міста України через страх перед винищувачами F-16. Про це повідомив керівник розвідувального центру Сил оборони Естонії полковник Антс Ківісельг, пише ERR, передають Патріоти України.

За його словами, ЗС РФ активно застосовують бомбардувальники дальнього радіусу дії та ракети "Калібр". Окупанти атакують об'єкти оборонної промисловості та інфраструктуру.

"По всій країні були вражені об'єкти електроенергетики, портової та залізничної інфраструктури, військові аеродроми, склади зброї та боєприпасів, військові навчальні центри та підприємства оборонно-промислового комплексу, що займаються виробництвом і ремонтом озброєння", — сказав він.

Крім того, Ківісельг сказав, що удари по аеродромах свідчать про те, що ЗС РФ вважають для себе небезпечною появу західних винищувачів F-16 в арсеналі Збройних сил України. Росія використовує тактику перенасичення систем ППО. З настанням холодів варто очікувати ще більш масованих атак.

"Якщо хтось перемагає, значить хтось програє": Портников пояснив ставлення Трампа до Путіна і Зеленського

вівторок, 17 вересень 2024, 0:18

Журналіст Віталій Портников пояснив, чому Трамп не говорить про Україну з точки зору перемоги, а виключно з точки зору закінчення війни. Про це він розповів у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Він вважає, що в нього гарні стосунк...

Але є "але": Столтенберг визнав, що НАТО могло б не допустити вторгнення РФ до України у 2022 році

понеділок, 16 вересень 2024, 23:49

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Альянс міг би зробити більше для озброєння України, щоб запобігти російському вторгненню у 2022 році Про це повідомляє Reuters, передають Патріоти України. "Зараз ми надаємо військові засоби для війн...