"Боїться за своє життя": Експрацівник ФСО розповів, як Путін ховається від власної охорони

Екс-співробітник Федеральної служби охорони Віталій Брижатий розповів про заходи безпеки диктатора Володимира Путіна під час поїздок, передають Патріоти України.

Як розповів чоловік в інтерв'ю "Дождю", місцезнаходження Путіна приховують навіть від його власної охорони". Сам Брижатий охороняв диктатора та інших топ-чиновників під час поїздок та відпочинку в Криму, а після повномасштабного вторгення виїхав разом із сім'єю в Еквадор. В ФСО Брижатий працював на посаді кінолога: переважно оглядав територію щодо наявності вибухівки.

"Коли приїжджають верхівки влади, їм починають камазами возити подарунки. Кінологи їх перевіряють. Наприклад, приїжджала Матвієнко (голова Ради федерацій) – їй подарували телевізор. Навіщо він їй?", - каже Брижатий.

До Путіна особливе ставлення: його візит на дачу приховують навіть від самих охоронців. З президентом їздитиме лише його особиста служба безпеки, а співробітникам у регіонах доручають підготувати територію до приїзду.

"Нам ніби й кажуть, що він (Путін) є, а він може й не бути. Він сам своїм не довіряє. Людям можуть сказати, що він відпочиває на цій дачі, а він може бути взагалі в іншому місці", – каже Брижатий. Зазвичай візит Путіна на півострів відбувається так: у кожного з аеропортів на півострові злітаються по три гелікоптери, приїжджає Росгвардія та кортежі, а сам президент може прибути морем. Прибережну зону при цьому охороняє спецзагін водолазів, що розташовується в одній будівлі з кінологами.

"Ось так людина боїться за своє життя", - зазначив він. Дачі чиновників функціонують постійно у разі приїзду господарів: туди завозять їжу. Здебільшого всередину дач пускають лише особисту охорону чиновників та прибиральників "з особливим доступом".

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...