Болтон не вмовив: Данилюк розповів про спілкування з помічником Трампа стосовно "Мотор-Січі" та її продаж китайцям

Позиція української влади щодо продажу авіаційного підприємства "Мотор Січ" китайській компаній виходить з національних інтересів України. Про це в інтерв'ю Радіо Свобода сказав секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк, зазначають Патріоти України.

Він зазначив, що питання "Мотор Січі" обговорювалося на зустрічі із радником президента США Дональда Трампа з національної безпеки Джоном Болтоном, який нещодавно приїжджав до Києва.

"Так, дійсно, ми це обговорювали… Я теж згоден, що Україна... Ну, позиція Джона Болтона, що Україна має дотримуватися своїх інтересів. І саме з такої точки зору ми і формуємо свою позицію", – сказав Данилюк.

Нагадаємо, китайський посол в Україні Ду Вей заявив, що уряд Китайської Народної Республіки не бере участі в угоді щодо продажу українського підприємства "Мотор Січ" китайським компаніям. Він також розкритикував заяви радника президента США Дональда Трампа з питань національної безпеки Джона Болтона щодо можливого продажу "Мотор Січі".

Джон Болтон заявив, що продаж підприємства "Мотор Січ" є важливим питанням не тільки для України, а й Сполучених Штатів, Європи, Японії, Австралії та Канади.

"Йдеться про зусилля Китаю використати позитивний торгівельний баланс країни для того, щоб отримати економічні важелі у різних країнах, щоб отримати зиск від оборонних технологій, розроблених іншими країнами. Ми в США маємо важелі, щоб захистити наші механізми, які стосуються національної безпеки. Україна теж мала б розглянути таку можливість", - наголосив він.

За його словами, українська влада має оцінити всі можливості щодо укладання або відвернення угоди про продаж підприємства.

Напередодні на підприємстві провели обшуки та вилучили документацію. На думку слідчих СБУ, підприємство, яке є найбільшим виробником авіадвигунів в Україні, хотіли фактично знищити. За версією слідства, контрольний пакет акцій підприємства наразі фактично перейшов до іноземців, які розбудовують сучасний авіазавод.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...