Боррель назвав Маріуполь європейським Алеппо - місто зруйноване до основи, тисячі загиблих цивільних

Високий представник із зовнішньої політики та безпеки ЄС Жозеп Боррель назвав Маріуполь європейським Алеппо. Українське місто зруйноване, а тисячі мирних жителів - мертві. Він повідомив про намір Євросоюзу продовжити допомагати Україні, щоб як найшвидше завершити російську агресію, передають Патріоти України.

"Маріуполь – європейський Алеппо. Місто, зруйноване до основи. З тисячами загиблих мирних жителів. Ми зробимо все можливе, щоб ця війна закінчилася якнайшвидше. І для цього ми й надалі будемо допомагати Україні", - наголосив високий представник ЄС. В наступному дописі Боррель додав, що війна в Україні трансформує глобальну геополітику.

Нагадаємо, до війни Алеппо було другим за величиною містом Сирії, з майже двома мільйонами мешканців. Під час боїв за Алеппо загинули від 20 до 30 тисяч людей, сотні тисяч змушені були покинути свої домівки.

Вбивство мало відбутись у Польщі: Затримано чоловіка, який готував замах спецслужб РФ на Зеленського

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:23

Українські правоохоронці в співпраці з органами правопорядку Республіки Польща затримали громадянина Польщі за підозрою у готовності діяти на користь спецслужб Російської Федерації, який пропонував замах на президента Зеленсько, повідомляє генпрокурату...

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставки Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...