Боррель повідомив, скільки снарядів ЄС передав Україні протягом 2024 року

ЄС не встиг з постачанням 1 млн снарядів 155-мм калібру для України

Євросоюз поставив Україні близько 700 тисяч артилерійських снарядів калібру 155-мм із обіцяного 1 млн. Про це сказав високий представник ЄС Жозеп Боррельнапередодні зустрічі з міністрами оборони країн Євросоюзу у Брюсселі у п’ятницю, 30 серпня, передають Патріоти України.

"Ми зараз на рівні приблизно 700 тисячі снарядів 155-мм калібру. Ми ще не на цільовому показнику, але Захід нарощує можливості", – заявив він.

За словами Борреля, промисловість країн ЄС ще нарощує потужність, тому виробництво боєприпасів продовжує зростати.

Крім того, він повідомив, що буде збільшено кількість українських військових, які навчаються в країнах Євросоюзу. Наразі підготовлено 60 тисяч бійців.

Також сьогодні міністри обговорять можливість відкриття в Києві координаційного центру для посилення взаємодії із ЗСУ у цих питаннях на місцях.

Нагадаємо, у березні 2023 року лідери Євросоюзу на саміті підтримали план поставок Україні боєприпасів у кількості 1 млн артилерійських снарядів протягом наступних 12 місяців. Пізніше стало відомо, що ЄС не встигає з поставками снарядів.

Помста за Харків? У Бєлгороді та області потужні вибуху. Губернатор заявляє про жертви серед цивільних

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:54

Як відомо, вдень і 30 серпня росіяни скинули КАБи на Харків, багато жертв. Незабаром після цього вибухи прогриміли в російському Бєлгороді ввечері 30 серпня. Місцева влада заявила про роботу протиповітряної оборони та пряме влучання снаряда. Про це пов...

Заворушились: Російських найманців перекидають із Буркіна-Фасо до Курської області, - Le Monde

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:40

Найманці з російської бригади під назвою "Ведмеді" залишають Буркіна-Фасо. Їх повертають, щоб відобразити наступ ЗСУ у Курській області, передають Патріоти України. Як повідомляє видання Le Monde, йдеться про групу чисельністю близько ста осіб. Вони пр...