Боррель відреагував на скандальну заяву китайського дипломата про Крим та пострадянські країни

Голова зовнішньополітичної служби Європейського Союзу Жозеп Боррель заявив, що висловлювання посла Китаю у Франції Лу Шайе щодо сумнівного статусу колишніх країн СРСР — неприйнятні. Про це Боррель написав у себе на сторінці в Twitter, передають Патріоти України.

"Неприйнятні висловлювання посла Китаю у Франції, що ставлять під сумнів суверенітет країн, які стали незалежними після розпаду Радянського Союзу в 1991 році", - зазначив Боррель.

Дипломат додав, що в Європейському союзі сподіваються, що такі слова китайського посла не відповідають офіційній політиці Пекіна.

"Ворог має тактичні успіхи": Сирський підтвердив втрату трьох сіл поблизу Авдіївки

неділя, 28 квітень 2024, 16:29

Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський визнав, що ситуація на фронті загострилась. Детальніше про події на передовій він розповів у своєму Telegram, передають Патріоти України. За словами головкома, намагаючись захопити стратегічну ініціативу...

"Колеги геть байдужі до питання": Нардепка підготувала альтернативну версію законопроєкту про демобілізацію

неділя, 28 квітень 2024, 16:06

Народна депутатка Інна Совсун заявила, що підготувала ще одну версію законопроєкту про демобілізацію на тлі наміру влади створити подібний документ у термін до 8 місяців. Вона наголосила на важливості швидшого ухвалення рішення в цьому питанні. Про це ...