"Бортові самописці дуже пошкоджені": Іран заявив, що готовий передати "чорні скриньки" Канаді чи Франції

Бортові самописці українського літака МАУ дуже пошкоджені, якщо іранські фахівці не зможуть отримати з них інформацію, Тегеран готовий передати чорні скриньки експертам із Франції чи Канади. Про це заявив глава Управління цивільної авіації Ірану Алі Абедзаде, передають Патріоти України.

За його словами, Іран має можливості для розшифровки бортових самописців, але вони дуже пошкоджені. Також над цим працюють українські експерти. "Українські авіаційні експерти прибули сьогодні (9 січня. - Ред.) у Тегеран. Від завтра вони почнуть декодувати дані", - сказав чиновник. Однак, якщо зусиль Ірану та України буде недостатньо, Тегеран передасть чорні скриньки Франції чи Канаді, які мають необхідні технології та досвід для такої роботи.

Офіційний представник МЗС Ірану Аббас Мусаві заявив, що Іран почав розслідування причин катастрофи українського літака відповідно до міжнародних стандартів і правил Міжнародної організації цивільної авіації.

Мусаві відповів на версії катастрофи, які поширюються "західними джерелами". Він сказав, що Україна як власник літака і компанія Boeing як її виробник були запрошені для участі в розслідуваннях. Висловивши співчуття родинам загиблих, він сказав, що Ісламська Республіка Іран вітає присутність експертів із країн, громадяни яких загинули внаслідок аварії.

Відпрацювали влучно: Розвідники знищили техніку та польовий склад РФ на Запорізькому напрямку (відео)

четвер, 18 квітень 2024, 10:57

Українські розвідники знищили до десяти одиниць техніки та польовий склад російських військових. Такі результати ГУР показало лише за дві доби, передають Патріоти України. "Горять "УАЗи" і "КамАЗи", пікап з туреллю (турельна установка, - ред), бензовоз...

Бояться намірів Путіна: Країни Балтії будують укріплення на кордоні з Росією, - Financial Times

четвер, 18 квітень 2024, 10:50

Естонія значно зміцнить східний кордон НАТО з Росією. Сотні посилених бункерів буде побудовано як частину нової оборонної лінії для захисту країн Балтії - і, як наслідок, всього західного оборонного альянсу - від нападу Росії, передають Патріоти Україн...