"Божевільний план НАТО": Угорщина відзначилася черговою скандальною заявою

Угорщина не братиме участі в довгостроковому плані НАТО щодо допомоги Україні і вважаю цю ідею "божевільною". Про це заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters.

"Угорщина залишиться осторонь божевільного плану НАТО (йдеться про фонд для України - Ред.), незважаючи на весь тиск", – зазначив Сіярто.

Раніше речник угорського уряду Золтан Ковач, відповідаючи на ініціативу НАТО минулого місяця, заявив, що Будапешт не підтримуватиме жодних пропозицій НАТО, які "можуть наблизити Альянс до війни або перевести його з оборонної коаліції на наступальну".

Представник США в Угорщині раніше заявив, що союзники по НАТО попереджають Угорщину про небезпеку її "тісних і розширювальних" відносин з Росією, і якщо це політичний вибір Будапешта, то країнам НАТО "доведеться вирішити, як найкраще захистити інтереси безпеки".

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...