"Бракована труба" ДБР? Державне бюро розслідування розгромили за неправильну експертизу "бракованих" бронежилетів для ЗСУ, - ЗМІ

Над ставлеником Портнова згущаються хмари

Роман Труба в епіцентрі чергового скандалу

Експертиза бронежилетів для Збройних сил України, довкола яких розгорівся корупційний скандал, була проведена не у відповідності з державним стандартом ДСТУ. Про це повідомляє "Український мілітарний портал", зазначають Патріоти України. Про порушення стало відомо під час слухання в суді звинувачення начальника відділу розробки речового майна Головного управління Василя Саковця.
Йдеться про ДСТУ В 4103-2002, згідно з яким клас балістичного захисту бронежилета оцінюється в комплексі, а не кожен елемент окремо.

Браковані бронежилети: ДБР розгромили через експертизи

За матеріалами справи, які були озвучені на судовому засіданні, експерту Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при МВС було поставлено питання "Чи пробиваються елементи захисту в різних випадках?"

Примітно, що порушення помітно на відео, опублікованому директором ДБР Романом Трубою. На кадрах видно, що частини бронежилета без пластини, яку попередньо зняли, легко піддаються пробиванню кулями.

За доступними матеріалами справи, оприлюдненими під час слухання, експертиза перевіряла бронежилети саме поелементно, а не відповідно до класу ДСТУ всього виробу.

Також під час засідання прозвучала інформація, що згідно із протоколами вага бронежилета на випробуваннях становила 4,8 кг, хоча вага стандартного повнокомплектного бронежилета Темп-М3М – близько 14 кг.

Відео, про яке йде мова, Труба опублікував 13 листопада, вказуючи на вразливість бронежилетів.

Діти вчать в основному російську мову та історію: Окупанти на ТОТ створили орган контролю пропаганди у школах

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:32

Російські загарбники створили на тимчасово окупованих територіях орган контролю пропаганди у школах. Про це повідомляє Центр національного спротиву, передають Патріоти України. На тимчасово окупованих територіях Кремль запускає черговий фейковий держав...

"Це те, що ми зробили з нуля зі старих складових": Буданов розповів, чим нищать стратегічні літаки РФ (відео)

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:55

Україна виробляє і модернізує зброю, яка здатна збивати російські стратегічні бомбардувальники. Про це сказав керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов у п’ятницю, 19 квітня, передають Патріоти України. "Застосовуються різні системи. Цього ...