Бракує м'яса? У Росії вирішили залучити до війни курсантів військових вишів через великі втрати на Херсонщині й Запоріжжі

Росія залучає до повномасштабної війни проти України курсантів військових вишів. Їх спрямовують насамперед на Херсонський і Запорізький напрямки через великі втрати в окупаційній армії країни-агресора, передають Патріоти України.

Про це 9 вересня заявили учасники "Атеш". У Telegram-каналі партизанського руху проінформували, що фіксують випадки участі російських курсантів у "СВО".

"Російське військове командування ухвалило рішення задіяти курсантів військових навчальних закладів, щоб покрити нестачу особового складу на низці напрямків, насамперед – на Херсонському й Запорізькому", – розповіли українські патріоти.

Раніше Росія перекидала війська для участі у штурмах на Покровській ділянці фронту, а також для протидії Силам оборони України в Курській області. Окупанти не встигали відновити чисельність через значні втрати вбитими й пораненими.

За даними "Атеш", курсантам оформлюють довгострокові відрядження. "Вони не лише командують підрозділами на посадах командирів відділень і взводів, але й самі беруть участь у штурмах. Відомі випадки таких дій у підрозділах "БАРС". Натомість вони отримують статус учасника бойових дій та автоматичне закриття іспитів за семестр", – повідомили партизани.

Агенти "Атеш" пожартували, що не здивуються, якщо РФ почне відправляти на війну школярів із "Юнармії", "як це робив один відомий художник незадовго до своєї смерті".

"Можливості змінюються": Експерт розповів про розвал російської агентурної мережі на Заході

вівторок, 10 вересень 2024, 6:57

Після початку повномасштабної війни проти України російська розвідка у країнах Заходу втратила багато можливостей, але все ще має свої мережі шпигунів, передають Патріоти України. Таку думку в етері Еспресо висловив керівник "Центру безпекових дослідже...

"Доведеться замислитися": Буданов розповів, коли економіка Росії відчує болючі наслідки війни

вівторок, 10 вересень 2024, 0:15

Влітку наступного 2025 року економічні наслідки війни стануть болючими для РФ Таку думку начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов висловив під час бесіди з Сергієм Жаданом на харківському "Радіо Хартія", передають Патрі...