Бракує сил? Згурець пояснив логіку можливого відведення військ у районі Вербового

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що ділянка в районі Роботиного та Вербового прострілюється ворогом з усіх флангів. Про це він сказав у етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України.

"Коли ми говоримо про Роботине й Вербове, про південний фронт, то ворог дійсно від Вербового мав просування на північний захід. Але ми маємо розуміти, що йдеться про ділянку завширшки близько 8 км і 6 км вглиб. Ця ділянка сформувалася за підсумками нашого наступу минулого року. Зараз цю ділянку утримувати достатньо складно. Думаю, що нашому військовому керівництву потрібно ухвалити логічне рішення про відведення наших військ з цієї ділянки, щоб вирівняти лінію фронту й вийти з низини", - зауважив Згурець.

За словами військового експерта, наразі ділянка в районі Роботиного та Вербового прострілюється з усіх флангів, і суттєво ускладнює оборону ЗСУ.

"Розумію певний політичний тягар цього рішення. Багато зусиль було покладено на те, щоб просунутися по цьому напрямку, але це був елемент наступальної кампанії, де це був один з елементів. Зараз наступ припинено, і ми переходимо до оборони. Утримання цієї складної ділянки виглядає не зовсім раціонально. Але це лише моє припущення", - додав Згурець.

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...