Брали приклад з росіян? Німецька армія приховувала жахливий стан бойової техніки, - ЗМІ

Німецька армія (Бундесвер) приховувала поганий технічний стан своєї бойової техніки, що призвело до масовим поломок під час військових навчань. Про це пише німецьке видання Bild, передають Патріоти України.

У грудні минулого року в Німеччині вибухнув великий скандал після того, як під час планових навчань з ладу вийшли всі 18 бойових машин піхоти Puma, які брали участь у маневрах.

Через це німцям довелося пересадити свої сили швидкого реагування на старіші БМП Marder. Крім того, через скандал під загрозою розірвання опинився контракт на поставку нових БМП Puma в Бундесвер.

Пікантності цьому інциденту додала та обставина, що незадовго до навчань Берлін домігся прийняття "Пуми" на озброєння НАТО.

Як розповіли журналістам німецькі депутати, які брали участь в подальшому розгляді питання, вина за те, що трапилося, лежить на військовому керівництві країни, а не на виробнику бронемашин.

Так, армійське керівництво за два місяці до навчань просто забуло відправити БМП на планове техобслуговування. На самі навчання були відправлені недосвідчені механіки, які просто не були добре знайомі з цією БМП.

Як приклад наводиться вихід з ладу декількох машин через відмовву системи опалення. Як з'ясувалося, щоб повернути БМП в стрій, було достатньо просто долити технічну рідину, але в інструкції з цього приводу не було вказівок.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...