"Братушки" образились: Захарова висміяла президента Сербії через візит до Трампа

У Олександра Вучича відповіли, що спікеру МЗС РФ має бути соромно за свої слова.

Представник МЗС Росії Марія Захарова дозволила собі некоректну заяву на адресу президента Сербії Олександра Вучича через його візит до Вашингтона. Це спровокувало міжнародний скандал. Свій гучний пост Захарова оприлюднила на офіційному Facebook-акаунті 5 вересня, передають Патріоти України.

Він доступний досі. Представниця зовнішньополітичного відомства РФ посміялася над фото, яке було зроблено в Овальному кабінету на зустрічі Вучича з американським колегою Дональдом Трампом. Вона порадила президенту Сербії розіграти сценку з фільму "Основний інстинкт", на якому героїня розсовує ноги на допиті. "Якщо Вас покликали в БД, а стілець поставили так, ніби ви на допиті, сідайте, як на фото # 2. Ким би Ви не були. Просто повірте", - написала Захарова.

У Вучича відреагували різко на заяву представниці МЗС Росії. Відповів їй директор канцелярії по Косово і Метохії, член сербської делегації у Вашингтоні Марко Джуріч. Він нагадав Захаровій, що Вучич займає послідовну проросійську позицію. Дипломат також уточнив, що в ході візиту до Вашингтона не сказав ні слова проти Росії, більш того, лобіював там газові інтереси Москви. "А уяви, що той президент у російського президента півтори години чекав прийому і ніколи не вимагав окремого стільця", - зазначив Джуріч. Він присоромив російського дипломата, зазначивши, що не дозволить їй нападати на владу Сербії. "Нехай Вам ще сто раз буде соромно!" - заявив сербський чиновник.

Грабуть все: З Донеччини окупанти вивозять промислове обладнання під виглядом металобрухту

середа, 17 квітень 2024, 0:55

За даними національного спротиву, російські загарбники під виглядом металобрухту вивозять з окупованих територій Донецької області у Росію обладнання промислових підприємств, передають Патріоти України. Дослівно: "Чергова хвиля аудиту промислових підпр...

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...