"Братушки" встромили "ножа в спину": Сербія на вимогу Євросоюзу заморозила військові маневри з Білоруссю і РФ

Місце недоімперії в товарообміні Сербії займає лічені відсотки, в той час як на ЄС припадає більше половини. Країна твердо тримає курс на євроінтеграцію, все решта домисли кремлівської пропаганди помножена на кілька відсотків проросійського населення

Сербія заморозила всі військові навчання на пів року. Про це заявив Міністр оборони країни Александар Вулін, повідомляють Патріоти України з посиланням на “ТАСС”.

Таке рішення Уряд прийняв після вимоги Євросоюзу щодо відмови від майбутніх навчань у Білорусі.

“Сербія перебуває під страшним і незаслуженим тиском Європейського Союзу…Від нас вимагають ціною відмови від нашого європейського майбутнього і ціною ще більшого тиску на нашу політику, а також на наш народ в Косові і Метохії і Республіці Сербській відмовитися від запланованих військових навчань з Білоруссю”, – зазначив міністр.

За його словами, в найближчі шість місяців країна не братиме участі ні в яких навчаннях – “ні з НАТО, ні з ОДКБ, ні з Росією, ні з США, ні з КНР, ні з ЄС”.

“Ми є військово нейтральною країною. Щоб зберегти нашу позицію військового нейтралітету, уникнути або хоча б зменшити наслідки посилених нападок на нашу країну, нашу політику і нашу економіку, Уряд Республіки Сербія на сьогоднішньому засіданні прийняв рішення на шість місяців перервати військові навчання і всі активності з усіма партнерами”, – додав Вулін.

Йдеться про навчання “Слов’янське братство – 2020”, які повинні відбутися з 10 по 15 вересня. З 2015 року в них беруть участь військовослужбовці трьох країн – Сербії, Росії та Білорусі.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...