"Брехня, тому що...": У Нацкорпусі відповіли на звинувачення у побитті активістів Білецьким через підтримку Стерненка

У партії додали, що розмова була про воїнську та ветеранську честь.

Політична партія "Національний корпус" виступила із заявою щодо подій, пов'язаних з ексчленами "Національного корпусу" Кравченком і Філімоновим, підтримкою активіста Сергія Стерненка і конфліктом з нинішнім керівництвом "Національного корпусу". Текст заяви опублікувала прес-служба партії, повідомляють Патріоти України.

"Національний Корпус завжди виступав за право громадян на самозахист та готовий надати підтримку Сергію Стерненку, як і будь-якому іншому громадянину, в його боротьбі проти намагань влади видати самооборону за тяжкий злочин. Про що напередодні прямо заявив лідер Національного Корпусу Андрій Білецький у відеозверненні на своєму YouTube-каналі. Саме тому звинувачення від колишніх представників Нацкорпусу в тому, що їх змушували відмовитися від підтримки Стерненка, є абсурдними, а тому ще більш відверто брехливими", - йдеться у заяві.

Там підтвердили факт зустрічі, але, за словами партії, особа Стерненка не обговорювалась. "Що стосується самої зустрічі між колишніми побратимами та ветеранами Азову, то вона дійсно відбулась пізно ввечері 7 травня та стосувалася розмови на тему негідної поведінки з точки зору азовської та ветеранської етики – не маючи жодного стосунку ні до справи Стерненка, ні взагалі до політики. Відбулась звичайна чоловіча розмова між колишніми бойовими товаришами, на яку, до того ж, Філімонов, Кравченко та інші їхні товариші приїхали зі зброєю. Всі слова про "тортури" та побиття є цинічною брехнею. Хоча б тому, що під час розмови людей з боку так званих "постраждалих" було більше", - кажуть в Нацкорпусі.

У партії додали, що розмова була про воїнську та ветеранську честь. "Інша брехня в тому, що розмова мала політичний характер – на жаль саме цю версію, неправдиво озвучену в соцмережах колишніми представниками Нацкорпусу, взяли на озброєння деякі ЗМІ та блогери. Це була розмова про воїнську та ветеранську честь, якої, з огляду на брехню та наклеп, остаточно позбавилися Кравченко та Філімонов. Ще більш огидно, що даний приватний конфлікт намагається бути представлений, як певний "розкол всередині націоналістичних сил". Заяви Філімонова та Кравченка – хайп та викривлення подій в чистому вигляді, що лягли на благодатний грунт синтетичної кампанії на захист Стерненка", - йдеться у заяві.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...