Брехню росіян швидко викрили: Масової "евакуації" з-під Курська в Запорізьку область немає, - ОВА

На тлі операції ЗСУ у Курській області, росіяни збиралися евакуювати жителів на частину тимчасово окупованої Запорізької області. Проте ніякої масової евакуації немає. Про це заявив голова Запорізької ОВА Іван Федоров, повідомляють Патріоти України з посиланням на ефір телемарафону та його допис у Telegram.

За словами Федорова, реально відбуваються лише поодинокі випадки переселення. Зокрема, є перші "гастролери" з Курської області, яких окупанти привозять до тимчасово окупованої Кирилівки.

"Із сотень захоплених росіянами баз відпочинку лише кілька, наприклад, "Перлина Таврії", прийняли евакуйованих "відпочивальників" з Курської області", - додав голова Запорізької ОВА.

Федоров наголосив, що евакуація курян на тимчасово окуповані території є черговим пропагандистським кроком окупантів, щоб показати "турботу" про своїх та випросити додаткові кошти з російського бюджету.

В ISW оцінили, як довго Росія зможе утримувати ініціативу на сході України

неділя, 18 серпень 2024, 18:33

Війська Російської Федерації не зможуть нескінченно довго утримувати наступальну ініціативу на всій території східної України, передають Патріоти України з посиланням на звіт Інституту вивчення війни (ISW). У звіті констатували, що на сьогоднішній ден...

Мінус один: У Курській області українські десантники затрофеїли новітній танк росіян Т-90М (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 18:20

Українські десантники під час операції у Курській області затрофеїли новітній російський танк Т-90М "Прорив". Росіяни покинули його без бою, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал 80-ї окремої десантно-штурмової Галицької бригади. Я...