Брехню швидко викрили: Канал "Росія-1" видав пораненого найманця "ДНР" за мирного жителя (відео)

Федеральний державний телеканал "Росія-1" знову випустив фейк про Україну. Цього разу росіяни видали пораненого найманця гібридної армії РФ за цивільного. Увагу на фейк "Росії-1" звернув YouTube-канал "Ukrainian Military YouTube", передають Патріоти України.

Фейковий сюжет вийшов 5 вересня нинішнього 2021 року. У ньому росіяни звинуватили снайперів ЗСУ в обстрілі цивільних, при цьому в якості жертви показали найманця РФ Олександра Слєпцова. Страшних епітетів росіяни не шкодували в спробі демонізувати українських військових.

"Пуля разворотила внутренности, оставив молодого парня инвалидом", - розповів диктор.

У сюжеті росТБ детально описали страшні каліцтва Слєпцова. Окремо наголошувалося, що він нібито представник мирного населення. "Больно и страшно. До сих пор мучаюсь - живот болит. На военного я не похож был. На мне были все гражданские вещи. Тишина полнейшая была. Не светил, шел тихо. Потом выстрел, и я на дороге лежу. До дома не дошел буквально 2-3 минуты", - говорив найманець.

Він стверджував, що підстрелили його нібито під час повернення з роботи.

Росіяни вказали справжні ім'я та прізвище потерпілого, що дозволило його швидко вирахувати. Даний персонаж знайшовся в базі українського ресурсу "Миротворець", який збирає інформацію про бойовиків і інших ворогів України. Виявилося, що Олександр Слєпцов орудував в угрупованні "ДНР" в якості бойовика. У соцмережах він ділився кадрами у військовій формі разом зі зброєю. Зараз ці зображення він видалив, але вони збереглися на "Миротворці".

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...