Brexit: Євросоюз висунув Британії ультиматум

Європейський союз може відтермінувати вихід Великобританії з ЄС до 2020 року, якщо прем'єр-міністр Тереза Мей не приїде в Брюссель і не буде ратифікувати запропоновану нею угоду з Союзом, повідомляють Патріоти України.

За інформацією видання Financial Times Brexit можуть перенести на січень або квітень 2020 року. Водночас Лондону буде необхідно дотримуватися суворих умов.

Пізніше голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер заявив, що варіант Brexit "без угоди" тепер є дуже вірогідним сценарієм опівночі 12 квітня".

"Це не той результат, якого я хочу. Але це результат, щодо якого я подбав, щоб ЄС був до нього готовий. Але, посилаючись на заяву британського прем'єр-міністра минулого вечора, я вважаю, що ми маємо в своєму розпорядженні ще кілько днів. Якщо Сполучене Королівство в стані схвалити угоду про вихід достатнім більшістю до 12 квітня, тоді Європейський союз буде повинен в цьому випадку погодитися на продовження до 22 травня", - зазначив він.

Юнкер підкреслив, що 12 квітня - це крайня дата можливого схвалення. Якщо парламент не висловиться до цієї дати, ніяке додаткове короткострокове продовжується не буде можливим, пояснив голова ЄК.

Раніше глава британського уряду Тереза Мей заявила, що країні необхідна нова відстрочка термінів виходу з Європейського Союзу.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...