Бронемашини, боєприпаси й антидрони: Президент Литви пообіцяв українцям новий пакет допомоги

Президент Литви Гітанас Науседа 28 липня відвідав Київ і провів переговори з українським колегою Володимиром Зеленським. За підсумками переговорів Науседа оголосив, що Литва передасть Україні 10 бронемашин, боєприпаси та сучасні литовські антидрони, передають Патріоти України.

Системи, які зможуть захистити українських воїнів від безпілотників ворога, Литва покаже вже найближчим часом. Про це Науседа заявив на спільній пресконференції із Зеленським, яку глави двох держав провели після переговорів.

Під час спілкування з журналістами Науседа наголосив, що Литва надавала Україні військову допомогу з початку війни, і має намір продовжувати робити це й надалі. "Я також не з порожніми руками приїхав. Сьогодні новий пакет – це боєприпаси і десять бронемашин. Ми скоро покажемо антидрони, які виготовляються в Литві. Ми знаємо, що вам дуже потрібні ці системи", – зазначив президент Литви.

Він запевнив, що Литва ніколи не звикне та не забуде про війну в Україні – і не дасть забути про неї усьому світу. "Ми не дозволимо й іншим забути та змучитися. Як на Заході, так і на Сході. Ми докладатимемо всіх зусиль, щоб ті, хто відповідальний за злочини Росії, щоб вони були покарані", – заявив Науседа.

Також він закликав українську владу не зупинятися та продовжувати проводити необхідні реформи навіть під час війни.

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...