Броньований кулак для ЗСУ: Данія передасть Україні списані танки Leopard

Данія доєднається до "танкової коаліції" та передасть Україні танки Leopard 1A5, які більше не використовується Збройними силами країни. Техніка надійде в Україну протягом кількох місяців, передають Патріоти України.

Як повідомляє DR.DK, перед відправкою до України списані данські танки Leopard 1A5 мають бути очищені від пилу та доведені до готовності.

Видання наголошує, що йдеться про танки Leopard старішого виробництва. Вони більше не входять до складу Збройних сил Данії. У 2010 році ці машини продали німецькій компанії FFG, проте вони досі перебувають у Данії.

"Очікується, що завдяки співпраці можна буде доставити на бойові дії в Україні тризначну кількість старих німецьких танків", – зазначає ЗМІ.

"Проблема в тому...": Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту без прикриття іншими ЗРК, - експерт

середа, 24 квітень 2024, 16:22

Системи Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту, не прикриваючи їх іншими зенітно-ракетними комплексами. Такою думкою в ефірі телеканалу FREEДОМ поділився військовий аналітик, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, пере...

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...