Брутальність проти витонченості: Які претензії до Кулеби озвучив Зеленський. Доля голови МЗС була вирішена ще у квітні - ЗМІ

Президент Володимир Зеленський у середу, 4 вересня, взяв участь у засіданні фракції Слуга народу, на якому пояснив кадрові зміни у Кабміні, зокрема ймовірну відставку голови МЗС Дмитра Кулеби. Про це повідомляє Суспільне із посиланням на джерело, передають Патріоти України.

Зазначається, що коментуючи відставку Кулеби, Зеленський сказав, що тому "бракує енергії для просування надання зброї".

Стосунки президента Володимира Зеленського з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою почали погіршуватися з початку повномасштабного вторгнення у 2022 році. Про це у середу, 4 вересня, пише The Economist у матеріалі, присвяченому перестановкам в українському уряді.

За даними видання, у 2019 році Зеленський витягнув дипломата-"ботана" з відносної невідомості, зробивши його спершу віцепрем'єр-міністром, а згодом – міністром закордонних справ. The Economist описує міністра як гострого комунікатора у круглих окулярах – більше схожого на Гаррі Поттера, ніж на Джона Леннона – у краватках від Вів'єн Вествуд.

Кулеба користується повагою серед іноземних дипломатів у Києві та на Заході. Але врешті-решт його витончена дипломатія не завжди узгоджувалася з подекуди грубою та емоційною риторикою українського президента.

В офісі президента, пише видання, скаржилися на те, що Кулеба уникав важкої рутинної роботи.

"Вони вважають, що йому просто подобається колекціонувати перемоги. Він не доводить справи до кінця", – прокоментував один з депутатів з президентського блоку.

Інсайдери припускають, що доля Дмитра Кулеби була вирішена у квітні, коли Андрій Сибіга, який має замінити його, був переведений з офісу президента на посаду заступника міністра. Кілька близьких до президента джерел припустили, що тоді відставці міністра завадив тиск з боку Державного департаменту США. За словами одного з джерел, зараз в Америці триває виборча кампанія, тож увага прикута до інших питань.

Дивна дружба фюрерів заграла новими фарбами: Білоруські винищувачі вночі збивали російські "Шахеди"

четвер, 5 вересень 2024, 8:22

В ніч на 5 вересня близько 1.00 два ударні дрони "Шахед" залетіли у Гомельську область Білорусі з Чернігівської області. Білоруські військові підняли в небо винищувачі, у Гомельському районі чути вибухи, передають Патріоти України з посиланням на "Бела...

На концерті Кобзона триває аншлаг: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати ворога станом на 5 вересня

четвер, 5 вересень 2024, 8:01

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.09.24 орієнтовно склали: