Британія буде ключовою частиною коаліції з підтримки Повітряних сил України, - Сунак

Велика Британія буде ключовою частиною коаліції партнерів, яка надає підтримку у розбудові Повітряних сил України. Про це заявив премʼєр-міністр Британії Ріші Сунак на спільному з президентом України Володимиром Зеленським брифінгу, передають Патріоти України.

"Ми будемо ключовою частиною коаліції партнерів, яка надає таку підтримку Володимирові та Україні. Непроста справа розбудувати спроможності Повітряних сил. Сюди входить не лише передача літаків, але й навчання пілотів і супровідна логістика, у чому Велика Британія може відігравати велику роль", - сказав він.

Сунак зазначив, що обговорив із Зеленським тренування українських пілотів, яке "почнеться відносно скоро".

Премʼєр Британії також підкреслив, що й інші країни будуть долучені до створення авіаційної коаліції для України, і він обговорить це з іншими лідерами пізніше на цьому тижні. "Ми дуже зацікавлені в розбудові коаліції країн, які надають Володимиру і його народу авіаційну підтримку, якої вони потребують", - наголосив Сунак.


У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...