Британія дозволила Україні бити ракетами Storm Shadow вглиб Росії - The Guardian

Британія дозволила бити Україні ракетами Storm Shadow по цілях углиб Росії.

Велика Британія ухвалила рішення дозволити Україні використовувати крилаті ракети Storm Shadow по цілях на території Росії. Однак найближчим часом офіційно про це не оголошуватимуть, щоб уникнути "зайвих провокацій". Про це у середу, 11 вресня, пише видання The Guardian з посиланням на джерела у британському уряді, передають Патріоти України.

У матеріалі йдеться, що британська сторона начебто вважає публічну заяву використання ракет дальнього радіусу дії для ударів по Росії "надмірно провокаційною".

Також "цілком ймовірно", що Україна зможе використовувати Storm Shadow із певними обмеженнями.

"Ймовірно, що, як і раніше, діятимуть обмеження на використання Україною ракет, що мають дальність не менше ніж 300 км, щоб уникнути нерозважливих або непотрібних атак", - пише видання.

Джерела додали, що спільний візит Блінкена і Леммі до Києва не відбувся б, якби не було ухвалено позитивного рішення щодо Storm Shadow.

Як пише The Guardian, держсекретар Блінкен у Києві також "натякнув" на те, що Вашингтон ухвалив аналогічне рішення щодо ракет ATACMS. За словами Блінкена, США "з першого дня" були готові адаптувати свою політику в Україні залежно від ситуації на полі бою і "продовжать це робити".

"Потім може бути пізно": Дипломат пояснив, чому Заходу важко протидіяти спецопераціям Росії

четвер, 12 вересень 2024, 0:20

Заходу необхідно активізувати протидію російській гібридній війні, знайти швидші й ефективніші методи. Тому що Кремль діє активно, нахабно й цинічно, використовуючи будь-яку можливість для досягнення своїх цілей, передають Патріоти України. У коментарі...

Британія дозволила Україні бити ракетами Storm Shadow вглиб Росії - The Guardian

четвер, 12 вересень 2024, 0:03

Британія дозволила бити Україні ракетами Storm Shadow по цілях углиб Росії. . Велика Британія ухвалила рішення дозволити Україні використовувати крилаті ракети Storm Shadow по цілях на території Росії. Однак найближчим часом офіційно про це не оголошу...