Британія може надати Україні ракети-аналоги американських ATACMS: Що відомо

Велика Британія може надати Україні ракети дальнього радіусу дії, якщо США відмовляться передати Києву свої ракети ATACMS. Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела в британському уряді, передають Патріоти України.

Зазначається, що США відмовляються передати далекобійні ракети, побоюючись, що ЗСУ використають їх для завдавання ударів по об'єктах на території РФ.

"Але відповідно до більш прогресивного ставлення Лондона до військової підтримки України, деякі британські офіційні особи висловили готовність поставити системи дальнього радіусу дії", – пише видання.

Відтак, українські офіційні особи нібито попросили британців взяти на себе відповідну ініціативу під час обговорення військової допомоги Україні в Рамштайні 20 січня.

"Вони (українці – ред.) також хочуть, щоб британські офіційні особи більш агресивно інформували міністрів закордонних справ і міністрів оборони союзу про те, що, на думку українців, є оперативними реаліями війни і що їм потрібно для перемоги в ній", – пише CNN.

Масований удар 29 березня: У Повітряних силах розповіли, скільки дронів і ракет вдалося збити

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:57

Протиповітряна оборона в ніч на 29 березня знищила 84 повітряні цілі противника з 99, якими Росія атакувала Україну,, заявив командувач Повітряних сил Микола Олещук, передають Патріоти України. Пряма мова: "В ніч на 29 березня 2024 року противник зав...

Було кілька причин: Сирський пояснив відхід українських сил з Авдіївки

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:52

Для відходу українських сил із Авдіївки Донецької області було декілька причин. При цьому під час боїв за місто російські війська зазнали колосальних втрат, зокрема понад 47 тисяч військових. Про це розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, пе...