Британія передасть Україні 12 танків Challenger 2 - ЗМІ

Прем'єр-міністр Ріші Сунак схвалив план відправки до України 12 танків Challenger 2, перші одиниці бронетехніки мають передати негайно. Про це повідомив британський таблоїд The Sun.

За даними джерела на Даунінг-стріт, прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак повідомить президенту України Володимиру Зеленському про план передачі танків, заявивши, що він "хоче, аби наші дії говорили голосніше за слова".

"Прем’єр-міністр чітко заявив, що Велика Британія має дотримуватися своїх зобов’язань перед Україною, і це включає забезпечення критично важливого обладнання для захисту та зміни розстановки сил на полі бою", - зазначило джерело.

"Група з чотирьох танків Challenger 2 буде негайно доставлена в Східну Європу, а ще 8 - незабаром після цього", - йдеться у публікації.

Стверджується, що цього тижня Сунак провів переговори з керівниками відомств оборони та безпеки, сказавши їм, що доставка танків в Україну має бути оперативним пріоритетом.

І прем’єр-міністр Сунак, і міністр оборони Уоллес вирішили відправити повну ескадрилью після інтенсивного лобіювання президента Зеленського, сказано в публікації.

За даними ЗМІ, уряд Британії офіційно оголосить про рішення передати Україні бойові танки Challenger 2 у понеділок.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...