Британія та Нідерланди очолять "коаліцію винищувачів" для надання Україні F-16

Голова Уряду Великої Британії Ріші Сунак під час розмови зі своїм нідерландським колегою Марком Рютте в межах саміту Ради Європи в Ісландії домовився про роботу над створенням міжнародної коаліції щодо закупівлі літаків F-16 для України. Про це інформує BBC з посиланням на відповідну заяву британського уряду, передають Патріоти України.

"Прем'єр-міністр Сунак і прем'єр-міністр Рютте домовилися, що вони працюватимуть над створенням міжнародної коаліції для забезпечення України бойовим повітряним потенціалом, надаючи підтримку в усьому, від навчання до закупівлі винищувачів F-16", — йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що "прем'єр-міністр підтвердив свою переконаність у тому, що законне місце України — в НАТО, і лідери погодилися з важливістю довгострокового надання союзниками допомоги в забезпеченні безпеки України, щоб гарантувати, що вони зможуть стримувати майбутні напади".

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...