Британія забрала з аеропорту Кабулу 200 котів і собак, завершивши евакуацію своїх з Афганістану

Пен Фартинґ з однією із тварин, яким дістався

Велика Британія завершила операцію з евакуації з Афганістану цивільних осіб, військовослужбовців і афганців, які допомагали британцям. З 13 серпня було вивезено близько 15 000 цивільних і 1000 військовослужбовців. Про це повідомив посол Британії в Афганістані Лорі Бристов, зазначають Патріоти України.

"Настав час завершити цю фазу операції, але ми не забули про осіб, які досі хочуть покинути країну. Ми й надалі робитимемо все можливе, щоб допомогти їм", - сказав він у відеозверненні, яке розмістив у Twitter.

Також на сторінці Міністерства оборони Великої Британії у Twitter з'явилося повідомлення, що з Кабулу Сполучене Королівство евакуює 40 котів і 160 собак, яких тримали в притулку для бездомних тварин, який організував колишній британський військовий Пен Фартинґ.

Операція отримала назву Ноїв ковчег.

Фартинґ почав рятувати тварин Афганістану в 2006 році. Під час служби в цій країні він зрозумів, що допомоги потребують не тільки люди, а й велика кількість тварин.

Морпіх прихистив собаку, якого знайшов на вулиці і який став його бойовим побратимом. Фартинґ навіть написав дві книги й організував Фонд допомоги афганським собакам і кішкам, який існував на пожертви благодійників.

Надійної техніки на полі бує стане більше: Канадський виробник броньовиків Roshel відкриє завод в Україні

субота, 11 травень 2024, 5:00

Канадська компанія Roshel, яка виробляє броньовані автомобілі Senator зокрема для потреб ЗСУ, планує частково локалізувати своє виробництво в Україні. . Броньовики Senator початково були створені для операцій правоохоронних органів Північної Америки, ...

Найбільший секрет Лукашенки, або Он де буде "білоруська Херасіма": Американці дізналися, де збудували таємну базу, куди Путін міг вже експортувати "Іскандери" з ядерними боєголовками

субота, 11 травень 2024, 4:15

Те, що у випадку навіть підготовки запуску тактичної ядерної зброї Білорусь за лічені хвилини може перетворитись на скопище руїн, ні для кого не секрет. Однак Путін сподівається, що росії побояться мстити тим самим чином. Стало відомо, де Мінськ планує...