Британська розвідка назвала одну з головних цілей Росії під час нового наступу

У британській розвідці вважають, що захоплення територій усієї Донецької області все ще залишається однією із головних цілей Кремля під час нового наступу. Про це йдеться у звіті розвідки Міноборони Британії, опублікованому у вівторок, 5 грудня, передають Патріоти України.

Розвідники зробили такий висновок, оскільки протягом останніх тижнів російські війська поновили наступ на Мар'їнку Донецької області, де поступово просуваються та наразі контролюють більшу частину міста. Такі зусилля російських окупантів є частиною їхньої осінньої наступальної операції, проте українські бійці все ще контролюють деякі території на західних околицях міста.

Зазначається, що Мар'їнка перебуває на лінії зіткнення з 2014 року. До війни її населення складало 9 тис. осіб, але зараз місто повністю зруйноване, про що свідчать кадри з дронів, де видно, що від переважної більшості будівель залишилися лише руїни.

Раніше російські окупанти заявляли про нібито повне захоплення Мар'їнки. У Збройних Силах України спростували заяви російських пропагандистів та наголосили, що це чергова брехня росіян, а у місті й досі тривають бої.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...