Британська розвідка оцінила наслідки для РФ удару ЗСУ по порому "Славянин" у порту "Кавказ"

Удар по порому "Славянин" у порту "Кавказ", ймовірно, спричинить подальші логістичні проблеми для Росії у постачанні своїх окупаційних сил на півдні України. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії, передають Патріоти України.

"Удар майже напевно спричинить Росії подальші матеріально-технічні проблеми з постачанням її окупаційних сил на півдні України та регіонального експорту зрідженого нафтового газу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що пором має найбільшу вантажопідйомність із трьох залізничних поромів у Керченській протоці між Росією та Кримським півостровом.

У розвідці припускають, що виведення поромів з ладу, навіть тимчасове, призведе до збільшення витрат, а також знизить гнучкість Росії у транспортуванні палива, боєприпасів та обладнання через Керченську протоку.

"Цілком імовірно, що Росії тепер доведеться ризикувати рухом поїздів з палива через Керченський міст, чого вона намагалася уникнути з моменту першої атаки на міст у жовтні 2022 року", - додали у розвідці.

Загрози оточення Часового Яру немає. Ситуація контрольована СОУ - пресслужба 26-ї бригади ЗСУ

п’ятниця, 26 липень 2024, 0:10

Російські війська в напрямку Часового Яру намагаються просунутися з флангів і уникають прямих штурмів міста. Про це в ефірі телемарафону повідомив офіцер пресслужби 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича Олег Калашников, інформують Патріот...

ВАКС націоналізував мільярдні активи російського олігарха який активно підтримує розв'язану Путіним війну проти України

четвер, 25 липень 2024, 23:24

Служба безпеки України сприяла націоналізації активів російського олігарха Віктора Кононова на суму понад 2 млрд грн. Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Мін’юсту щодо передачі в дохід держави ПрАТ Вінницяпобутхім, що належало Кононову. Про це ...