Британська розвідка розповіла, де росіяни облаштували майданчики для запуску дронів по Україні

Росія створила в Криму п'ять стартових майданчиків для безпілотників типу «Шахед», щоб ускладнити роботу української протиповітряної оборони. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передають Патріоти України.

За даними розвідки, росіяни обладнали в окупованому Криму вже п'ять майданчиків для запуску дронів камікадзе типу Shahed по Україні. Як зазначається, РФ, найімовірніше, розосереджує свої можливості запуску БПЛА в декількох місцях як для захисту своїх сил, так і для ускладнення зусиль української протиповітряної оборони.

У відомстві нагадали, що 12 грудня Росія запустила 15 «шахідів» з Балаклавського району Криму. Це новий майданчик запуску дронів на південь від Севастополя.

Зазначається, що з початку вересня 2023 року росіяни використовували мис Чауда у Криму для запуску «шахідів». Проте 5 грудня окупанти заявили, що нібито перехопили 41 безпілотник у районі Криму, зокрема, у біля мису Чауда.

«Балаклава є п'ятим офіційно підтвердженим місцем запуску дронів. Крім мису Чауда, майданчики розташований у Єйську (Краснодарський край), Приморсько-Ахтарську (Краснодарський край) та Курську» - резюмували у відомстві.

У розвідці вважають, що РФ розосередить свої можливості запуску БПЛА на кількох локаціях, щоб ускладнити роботу української протиповітряної оборони.

Зокрема, Росія, ймовірно, використовуватиме додаткові пускові майданчики у відповідь на українські атаки дронів, щоб змусити Київ адаптуватися до нових транзитних коридорів цих систем.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...