Британська розвідка розповіла, як просуваються ЗСУ на Херсонщині, та назвала "ахіллесову п'яту" окупантів

Протирадарні ракети HARM роблять свою справу

ЗСУ 30-31 серпня продовжували наступальні операції на півдні України, підкріплені інтенсивними дальніми ударами по російських пунктах управління та тилового забезпечення на всій території окупованої зони. Про це повідомляє розвідка Британії, передають Патріоти України.

Наголошується, що Міноборони України оприлюднило відеозапис застосування українськими літаками високошвидкісних протирадіолокаційних ракет (HARM). Росія раніше заявляла, що виявила фрагменти цієї зброї, призначеної для виявлення та знищення радарів.

Як заявили у Міністерстві оборони Великобританії, РФ віддає пріоритет сильній наземній протиповітряній обороні. Радіолокаційне покриття, яке забезпечує це, є критично важливим потенціалом для її операції в Україні."Суттєва і стійка руйнація російських радарів ракетами HARM стане серйозним ударом по і без того проблемній поінформованості Росії про ситуацію", - йдеться у звіті британської розвідки.

Ексголова МЗС Литви пожартував про знищення Кримського мосту, у Росії дипломату пригрозили "судним днем"

неділя, 28 квітень 2024, 15:30

Ексміністр закордонних справ Литви, а нині посол країни у Швеції Лінас Лінкявічюс пожартував про знищення Кримського мосту. У Росії вибухнули погрозами. 27 квітня Лінкявічюс опублікував у X (Twitter) жарт про Кримський міст, передають Патріоти України....

"Це має бути не наша ініціатива": Сікорський заявив, що Польща таки може повернути українських чоловіків

неділя, 28 квітень 2024, 14:42

Польща може повернути українських чоловіків призовного віку, якщо буде така ініціатива з боку влади України. Про це сказав міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв'ю TVN24, передають Патріоти України. Польський міністр вважає, що у...