Британська розвідка розповіла про справжні причини звільнень командувачів армії РФ

У Росії роблять перестановки серед командувачів армії РФ, щоб ізолювати та відвести провину за провал у війні проти України від російського вищого керівництва всередині країни-агресорки. Про це йдеться у повідомленні Міністерства оборони Великої Британії 6 листопада, передають Патріоти України.

Там нагадали, що 3 листопада тимчасово виконуючим обов’язки командувача військами Центрального військового округу Росії було призначено генерал-майора Олександра Лінькова. Він змінив генерал-полковника Олександра Лапіна, якого нібито було звільнено з посади наприкінці жовтня 2022 року.

"Якщо підтвердиться, це стане результатом серії звільнень старшого російського військового командування від початку вторгнення в лютому 2022 року. Командувачі Східного, Південного та Західного військових округів були замінені на початку цього року", - інформують у Міноборони Британії.

Вказується, що і чеченський лідер Рамзан Кадиров, і керівник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин критикували Лапіна за низьку результативність на полі бою в Україні.

"Ці звільнення є зразком звинувачення вищих російських військових командирів за невдачі в досягненні російських цілей на полі бою. Частково це, ймовірно, спроба ізолювати та відвести провину від російського вищого керівництва всередині країни", - резюмується у звіті.

Українські військові знищили російський літак Су-25 на Донеччині

субота, 4 травень 2024, 21:01

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові у суботу, 4 травня, збили російський літак Су-25 у Донецькій області. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передають Патріоти України. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої м...

"За службу в "Азові": У Росії до 18 років колонії засудили полоненого українця

субота, 4 травень 2024, 20:29

У Ростові-на-Дону, що у РФ, Південний окружний військовий суд засудив до 18 років колонії суворого режиму полоненого українця Владислава Плахотника. Там його звинуватили у службі в українському батальйоні "Азов", який в Росії назвали терористичним. Про...