Потужний сигнал: Британський есмінець і нідерландський фрегат увійшли в Чорне море (фото)

Британський есмінець і нідерландський фрегат увійшли в Чорне море

У понеділок, 14 червня, в Чорне море зайшли британський есмінець HMS Defender D36 ("Дефендер") і фрегат HNMLS Eversten F805 ("Евертсом") військово-морських сил Нідерландів. Там вони приєдналися до американського есмінця ОРО USS Laboon ("Лабуні"), який прибув раніше, передають Патріоти України.

Ще 9 червня обидва корабля наблизилися до порту Стамбула і ошвартувалися поруч у бухті Золотий Ріг. Після відпочинку екіпажі вирушили через Босфор в Чорне море, повідомляє "Думська".

За даними систем навігації, які відстежують рух кораблів і суден у світовому океані, першим протоку Босфор пройшов британський есмінець, слідом за ним – нідерландський фрегат. Це відбулося приблизно об 11:30. Очікується, що кораблі візьмуть участь у щорічних маневрах "Сі Бриз"

Відомо, що і есмінець "Евертсом", і фрегат "Дефендер" входять в ескадру, яка супроводжує новітній британський авіаносець Queen Elizabeth.

Останній ще 23 травня вийшов у першу навколосвітню подорож у супроводі дев'яти кораблів: двох есмінців типу 45 – HMS Diamond і HMS Defender, двох фрегатів типу 23 – HMS Kent і HMS Richmond, двох суден забезпечення – RFA Tidespring і RFA Fort Victoria, а також американського ракетного есмінця USS The Sullivans (DDG-68) і нідерландського фрегата HNLMS Evertsen (F805). Поряд авіаносець супроводжує й атомна субмарина.На ньому самому базується 32 літальні апарати – палубні літаки F-35B з ескадрильї США VMFA-211 і Британії 817 SQN, а також морські піхотинці з 42 CDORM і три вертолітні ескадрильї – 815 NAS, 820 NASі 845 NAS.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...