Британський генерал розкрив таємницю нової ролі спецназу королівських ВМС проти Китаю та Росії


Спецпідрозділи Королівських Військово-Морських сил Великобританії планують спецоперації проти Росії і Китаю. Про це повідомив бригадний генерал Марк Тоттен в коментарі The Times, зазначають Патріоти України.

Тоттен оголосив про новий підхід до протидії “великим ворожим державам”. За його словами, до цих дій будуть залучені Спеціальна повітряна і Спеціальна човнова служби британських сил спецоперацій.

«Ми зможемо дозволити (спецназу) зосередитися на більш складних завданнях з протидії Росії і Китаю», – заявив він.

Видання зазначає, що ці слова є першим офіційним визнанням з боку британської влади, що вона буде протидіяти впливу КНР і РФ.

Планується, що в межах Королівських ВМС Великобританії буде сформовано підрозділ з 4 тисяч військових, які будуть займатися «політично чутливими» питаннями. Зокрема, тренувати військово-морські сили країн, розташованих біля Південно-Китайського моря, для захисту від Китаю.

“Ми можемо виконувати деякі завдання, такі як, наприклад, контртерористична діяльність у морі або спільні операції, які є складними і супроводжуються більш високими ризиками”, – розповів Тоттен.

Планується, що спецпідрозділи працюватимуть спільно з британською службою розвідки MI6.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...