Британський король Чарльз ІІІ оголосив новий титул принца Вільяма та його дружини і згадав про принца Гаррі й Меган Маркл

Спадкоємець британської корони - новоспечений король Чарльз ІІІ - вперше після оголошення про смерть королеви Єлизавети II, виступив зі зверненням до нації. У ньому він заявив, що його старший син принц Вільям та його дружина Кейт Міддлтон стали принцом та принцесою Уельськими. У відеозверненні, яке транслювало Суспільне, Чарльз згадав про свою люблячу матір, свої нові обов'язки, а також синів – принца Вільяма та Гаррі, передають Патріоти України.

Якщо про принца Гаррі та його дружину Меган Маркл він "висловив свою любов, оскільки вони продовжують будувати своє життя за кордоном", то Вільяму призначив новий титул.

Оскільки сам Чарльз став король, то його титул принца Уельського він автоматично передав сину та невістці, які в майбутньому успадкують британський трон. "Я знаю, що Кетрін поряд з ним. Наші нові принц і принцеса Уельські продовжуватимуть надихати і вести наші національні розмови", – зазначив король Чарльз.

Зазначимо, що Кейт Міддлтон носитиме титул, який востаннє носила принцеса Діана, коли була одружена з Чарльзом. Титул принца Уельського переходить з покоління у покоління з 14 століття. Король Чарльз отримав його у 1958 році й тепер передає його своєму синові.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що принц Вільям та Кейт Міддлтон також отримають титули Корнуоллів, який раніше належав Каміллі Паркер-Боулз - новій королеві-консорту. Новий король Британії у своїй першій промові також подякував матері - королеві Єлизаветі ІІ - за її приклад для нього та всієї родини, а також сказав, що вона дала обіцянку служити народу і дотрималась її.

Дивлячись на неї, король Чарльз ІІІ "зобов'язується протягом часу, що залишився, який дає йому Бог, підтримувати конституційні принципи, що лежать в основі нації".


Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...

"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:42

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України. Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумково...