БТРи заїхали у двір будинку: Українська телеведуча із родиною дивом вижила після зустрічі із окупантами

Журналістка та ведуча програми "Сегодня" на телеканалі "Україна" Ганна Панова зіткнулася віч-на-віч з російськими військовими, які раптово опинилися на порозі її дачі в Київській області. Інцидент трапився 26 лютого. Неймовірною історією вона поділилася на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Жінка, її чоловік та дворічна донька дивом залишилися живі і навіть змогли виїхати у безпечне місце. За словами Панової, до села за 50 км від Києва, куди вона з сім'єю втекла після вторгнення Росії, на третій день війни заїхали ворожі танки та БТР. З бронетранспортерів вийшли двоє військових і постукали в хвіртку її будинку. Далі між ведучою та окупантами відбулася розмова. Панова зізналася, що її накрили паніка та страх.

"Доброго дня. Нам потрібна ваша допомога. Можна, ми у вас на ділянці дві машини поставимо?" – процитувала телеведуча чоловіків у формі з автоматами та георгіївськими стрічками. При цьому окупанти усміхалися. Журналістка з чоловіком одразу зрозуміли, що російські військові використовують мирних жителів як живий щит, але все ж таки ризикнула запитати, чи можна їй з родиною виїхати.

"На мій подив, нас відпустили. Ми швидко кинули в машину трохи речей і поїхали до знайомих у тому ж селі. Вони забрали нас до сусідів, у яких був льох. І там, 20 людей на 20 квадратів, ми провели ніч під обстрілами", – розповіла Панова, додавши, що пізніше над їхніми головами збили ворожу ракету.

Ведуча повідомила, що було дуже страшно: росіяни встановили на виїзді з села блокпост із "їжаками", стрілянина не припинялася, магазин закрили, а самі окупанти зробили штаб у центрі села. Виїжджати було дуже небезпечно.

"Але наступного дня ми ризикнули. Дочекалися паузи у стрільбі, начепили на машину білий прапор, я посадила Мілку (дочка. – Ред.) на коліна і ми поїхали до блокпосту на виїзді. На вулицях не було ні душі. Село начебто вимерло. За кілька хвилин дороги я подумки попрощалася з життям, а раптом вони нас розстріляють? Це неймовірно, але на виїзді ворожого блокпоста вже не було, і ми безперешкодно поїхали в західному напрямку.

Після гучного скандалу: Вербицького звільнили з посади заступника генпрокурора

понеділок, 1 липень 2024, 12:28

Заступника генерального прокурора Дмитра Вербицького звільнили з посади, передають Патріоти України. Сьогодні, 1 липня, генеральний прокурор Андрій Костін підписав наказ про звільнення Вербицького за власним бажанням. Згідно з нещодавнім розслідуванням...

Справа не лише в газі: Європейський Союз потрапив у нову залежність від Росії, - Financial Times

понеділок, 1 липень 2024, 11:59

Залежність Європейського Союзу (ЄС) від російських добрив зростає, що загрожує довгостроковій продовольчій безпеці регіону, оскільки місцеві виробники не можуть конкурувати з дешевими російськими продуктами. Відсутність виробництва добрив у Європі може...