Буча і Гостомель - в окупації, не можна дати ворогові перейти річку Ірпінь і піти на Київ, - Павлюк

Голова Київської обласної військової адміністрації генерал-лейтенант Олександр Павлюк розповів про ситуацію на Київщині та пояснив, що означає нещодавня заява генерала Олександра Грузевича про те, що ворог був відкинутий на відстань 70 кілометрів від столиці, передають Патріоти України.

За словами Павлюка, Київ залишається великою проблемою для ворога. Війська РФ зроблять все, щоби зайти в столицю, передає Радіо Свобода. За його словами, поки що Буча та Гостомель, північно-західні передмістя Києва, перебувають під окупацією.

"Там поки ніяких ми дій зробити не можемо. Нам треба утримати противника в його спробах перейти річку Ірпінь і перейти в наступ на Київ", - сказав він. Павлюк зазначив, що на цьому напрямку потенціал не дозволяє українським військам перейти в контрнаступ. Однак потенціал нарощується.

"У противника потенціал виснажується, у нас нарощується. Все залежить від того, чи буде у нього потенціал – від цього далі залежатиме перебіг бойових дій", – сказав Павлюк.

Також Павлюк прокоментував заяву генерала Олександра Грузевича про нібито відкидання військ РФ на 70 км від Києва на правому березі. 18 березня Грузевич заявив: "На сьогоднішній день на правому березі ворог відкинутий на відстань 70 кілометрів, що унеможливлює ведення вогню, крім ракетних обстрілів". Однак Павлюк заявив, що ці слова "трохи некоректно сприйняли". За його словами, мова йшла про розширення лінії оборони на 70 км.

"Він мав на увазі, що ми праворуч, на лівому березі Київської області, зрушили смугу оборони на 70 км далі, щоби противник не міг обстрілювати Київ. Правобічна частина залишилася, як вони (війська РФ, – ред.) стояли. А зліва вдалося просто висунути наші підрозділи і розширити правіше, зробити додатковий рубіж – і це не дає противнику з цього боку підійти ближче до міста", - пояснив Павлюк.

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...

"Звісно, що це комбо": У Повітряних силах назвали "вендетою" збиття Ту-22 у Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:42

У Повітряних силах ЗСУ назвали збиття російського бомбардувальника Ту-22М3 у Ставропольському краї своєрідною "вендетою" за масовану атаку по Україні в ніч проти 19 квітня, передають Патріоти України. з посиланням на речника Повітряних сил ЗСУ Іллю Євл...