Будь-яка "нічия" у війні з Росією провокуватиме її йти далі: Трегубов вказав на ризики для України

Майор ЗСУ, журналіст, публіцист, блогер, громадсько-політичний діяч, співзасновник партії "Демократична Сокира" Віктор Трегубов висловив переконання, що перемога у війні з Росією визначить майбутнє України, незалежно від кордонів. Про це він сказав у етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"Мені здається, що українців не треба до чогось схиляти, мені здається, що треба просто виграти війну. Я абсолютно щиро переконаний, що залежно від того чи виграємо ми, чи програємо вже не буде мати принципового значення, які кордони. Або Росія просто не зможе продовжувати агресію і тоді мова буде йти вже про відновлення України у її власне справедливих історичних кордонах, або Росія зможе продовжувати агресію і знов же таки кордони будуть змінені через те, що вона пертиме й далі", - пояснив Трегубов.

За його словами, ця війна для України так чи інакше буде вирішальною в усьому протистоянні з Росією. "Вона може бути підморожена на кілька років і це буде аж ніяк не оптимальний сценарій, але я не вірю в те, що ось ми там зафіксуємо якийсь кордон і цей кордон стане новим державним кордоном між Україною та Росією так не буде.

У цій війні програє якась одна сторона, в цій війні не буде якогось там торгу, чи "нічиєї", бо будь-яка "нічия" відмінна від поновлення української державності 1991 року, вона просто спровокує Росію йти далі. Й навіть, якщо там залишок України вступить в НАТО, мені здається, що зараз, у теперішніх умовах це вже немає такого вирішального значення, як воно мало, наприклад, у 90-ті", - заявив майор ЗСУ. Публіцист додав, що українці зараз у ситуації, коли все, або нічого.

"Вони зацікавлені": РФ може затягнути війну ще на роки, - експерт

четвер, 16 травень 2024, 10:25

Кремль буде намагатися затягнути війну якнайдовше або змусити Україну піти на замороження конфлікту. Таку думку в ефірі телемарафону висловив військовий експерт, директор Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. "Ясне діло, що вони (рос...

Нова "бавовна" так не минулась: ЗМІ повідомляють про знищення заправної станції на "Бельбеку" після атаки (відео)

четвер, 16 травень 2024, 9:59

На аеродромі "Бельбек" у тимчасово окупованому Криму після другої атаки в ніч на 16 травня, ймовірно, знищено заправну станцію.. "На військовому аеродромі "Бельбек" у Криму внаслідок сьогоднішньої нічної атаки знищено заправну станцію", - йдеться у пов...