"Будь-які його конкуренти знищені, вбиті чи виїхали за кордон": Експерт СБУ оцінив, як охороняють Путіна

Кремлівський диктатор Володимир Путін вибудував навколо себе потужну систему охорони. Насамперед це стало можливим через тотальне знищення усіх політичних опонентів режиму. Таку думку в ексклюзивному коментарі OBOZ.UA висловив ексспівробітник Служби безпеки України Іван Ступак. "Охорона у Путіна організована надзвичайно добре", – визнав він.

За словами експерта, передусім це повязано із тим, що Путін перебуває на посаді дуже довгий час і встиг позбутися усіх політичних опонентів.

"Будь-які його конкуренти знищені, вбиті чи виїхали за кордон і там померли, як той самий Березовський. Їх не залишилося. Путін оточений щільним колом своїх охоронців. Вони мають перевагу навіть над рештою людей в погонах", – сказав він.

На підтвердження своїх слів Ступак навів приклади двох останніх публічних заходів, в яких брав участь Путін, та того, як була організована безпека.

"В березні Путін проводив колегію ФСБ. Це його "кореша", з якими він починав роботу. Але якщо подивитися на відео, то перші два ряди в залі пусті. І саме ці ряди призначені для генералів і полковників – для людей з сивиною, які в цій організації 20 років і більше. Але Путін їм не довіряє", – повідомив експерт.

"За декілька днів після цього відбулася колегія МВС РФ. І так само перших два ряди в залі були пусті. Плюс, близько п’яти співробітників федеральної служби охорони стояли поблизу сцени, готові дістати табельну зброю і поцілити в будь-якого поліціянта, який встане в неправильний час", – додав він.

Ступак також розповів, що будь-які переміщення Путіна є таємницею навіть для федеральної служби охорони. "Співробітники ФСО навіть не знають, коли і де з’явиться Путін – на Валдаї, в Сочі, в Криму… Вони просто несуть службу з розрахунку, що Путін постійно тут. Вони патрулюють з собаками, з металодетекторами, чатують 24/7 тощо".

Окрім того, застосовуються "обманки", "коли Путін начебто вилітає літаком, а насправді він залишається в резиденції і пізніше виїжджає потягом".

І, нарешті, іноді вулицями міста возять кортеж президента, в якому самого президента немає. "Є такий спосіб, він називається "ганяти тару". Кортеж президента – мерседеси, охорона, супровід – ганяють туди-сюди, а насправді президента там немає", – пояснив Ступак.


Змінили акценти: Окупанти проводять розвідку боєм біля Часового Яру, активізувалися підрозділи "Шторм Z", - Тимочко

неділя, 23 червень 2024, 21:25

Російські війська активізувалися на фронті в Донецькій області, зокрема біля Часово Яру на Краматорському напрямку. У районі міста вони проводять атаки силами підрозділів "Шторм Z". Про це заявив військовослужбовець і голова Ради резервістів Сухопутних...

Китай може захопити Тайвань без жодного пострілу і має для цього кілька варіантів, - аналітики

неділя, 23 червень 2024, 21:12

Китай може захопити Тайвань без жодного пострілу і має для цього кілька варіантів. Про це йдеться в матеріалі вашингтонського Центру стратегічних і міжнародних досліджень (CSIS), передають Патріоти України. Аналітики нагадують, що останніми роками Кита...