"Будь-який фронт не вигідний": Експерт розповів, чим загрожує Україні виникнення нової балканської війни

Ситуація в частково визнаному Косові нагадує порохову діжку, яка може вибухнути, і тоді в Європі розгориться нова балканська війна. Україні не вигідний ні цей передбачуваний, ні будь-який інший фронт. Наразі "порохову діжку" в Косові намагається підпалити Росія. Про це військовий експерт Олег Жданов розповів в інтерв’ю телеведучій Наталії Мосейчук, передають Патріоти України.

"Коли Єльцин зробив цю спецоперацію і захопив Приштіну – це ж фактично з подачі Росії це Косово утворилося… Європа намагається уникати гострих кутів, вони не хочуть вирішувати такі питання. А це порохова діжка. Або її треба розрядити, або хтось її підпалить і вона рвоне. Ось зараз Росія намагається її підпалити. І якщо вони (Європа – ред.) будуть далі зволікати і тягнути кота за хвіст, то можуть дійсно отримати якийсь такий вибух", – сказав військовий експерт.

Він також зауважив, що більшість жителів Косово – албанці, які є мусульманами, тож Албанія одразу би вступила у війну, якщо така б розгорілася. "А хто підтримає Сербію – тут треба подивитися. Але в будь-якому випадку, в підчерев’ї Європи може розгорітися нова балканська війна", – наголосив Жданов.

Щодо ризиків у цьому контексті для України, то він пояснив, що їй не вигідна не лише війна в Косово, а й будь-яка інша. "Нам будь-який фронт не вигідний: ні в Косово, ні на Тайвані, ніде. Щоб Сполучені Штати не відволікалися", – пояснив експерт. Водночас, на його думку, ймовірна війна в Косово не стане великим навантаженням для НАТО.

"Щодо НАТО, то для них це буде перший фронт. НАТО ж дистанціюється від нашого конфлікту, воно не буре участі. Я думаю, що для НАТО це не буде таким великим навантаженням. І там вже вони повинні рухатися набагато швидше, ніж в Україні", – розповів Жданов.

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...

Передача винищувачів все ближче? Українські військові проходять підготовку до польотів на F-16 у Франції

четвер, 25 квітень 2024, 14:57

Українські пілоти проходять навчання на винищувачах F-16 на південному заході Франції. Проте країна наразі не планує надавати Україні літаки. Про це повідомляє BFM TV, передають Патріоти України. Зазначається, що Франція наразі не планує надавати Украї...