"Будь-який жарт про зґвалтування напевно викличе обурення": Білий дім різко відреагував на слова Путіна "терпи, моя красуне"

Вашингтон відреагував на слова російського президента Володимира Путіна "терпи, моя красуне", які він сказав 7 лютого у відповідь на небажання української влади виконувати умови Кремля в форматі "Мінська". Про це йшлося під час брифінгу речниці Білого дому Джен Псакі 9 лютого, передають Патріоти України.

У Псакі поцікавилися, як США сприйняли жарт Путіна про зґвалтування, адресований Україні, і чи відіб’ється це якось у майбутньому на дипломатичному діалозі між країнами. Вона зазначила, що США ніколи не мовчать, коли Путін і представники уряду РФ публічно брешуть.

"По-перше, я сказала б, що будь-який жарт про зґвалтування напевно викличе обурення у всіх в уряді, незалежно від того, чи сказав його американський чиновник, чи іноземний. Зауважу, що ми ніколи не стримували стурбованості щодо неправдивості деяких заяв, які виходять з вуст президента Путіна і представників російського уряду, а також войовничої риторики, яка виходить з їхніх ротів. І, звісно ж, цей жарт не був чимось…", - відповіла Псакі. Псакі не уточнила, чи зв’язувався Вашингтон з Кремлем з цього приводу.

Замах на прем'єра Фіцо: У Словаччині припускають, що нападник діяв не один

неділя, 19 травень 2024, 23:16

Міністр внутрішніх справ Словаччини Матуш Шутай Ешток припускає, що нападник на прем'єр-міністра Роберта Фіцо мав спільників. Про це повідомляє Dennik N, передають Патріоти України. "Є версія, що зловмисник був у певній групі людей, які, ймовірно, жарт...

Голова МЗС Латвії пробігла півмарафон заради збору коштів на дрони для захисників України

неділя, 19 травень 2024, 21:17

Міністерка закордонних справ Латвії взяла участь у Ризькому марафоні задля збору коштів на дрони для України, та подолала дистанцію півмарафону – 21 кілометр. У суботу Байба Браже оголосила, що зареєструвалася на дистанцію 21 км, що буде першим її півм...