Буданов назвав ознаки причетності Росії до війни на Близькому Сході

Очільник ГУР Міноборони України Кирило Буданов заявив про "російський слід" у нападі палестинських бойовиків ХАМАС на Ізраїль та детально розповів про ознаки цього. Про це Буданов повідомив у інтерв’ю виданню "Українська правда", передають Патріоти України.

Зброя з України у ХАМАС та застосування FPV-дронів

Очільник української військової розвідки ствердно відповів на запитання, "чи є в цій історії російський слід?" "Так. Перш за все нам чітко відомо, що трофейна зброя з України все-таки передавалася росіянами угрупованню ХАМАС. Здебільшого це піхотне озброєння. Є деяка інформація про те, що щось заходило до Хезболли, але наразі достовірно нам це невідомо", – розповів Буданов.

Він також звернув увагу на застосування бойовиками проти Ізраїлю тактики з використанням FPV-дронів проти бронетехніки. Начальник ГУР зазначив, що ця тактика "природня для нашого регіону і абсолютно неприродня для Близького Сходу".

"Це ноу-хау все-таки нашої війни. Ніхто інший, як люди, які пройшли наш театр воєнних дій, не могли такого робити. Оскільки там не було нас, значить, це були росіяни", – сказав Буданов.

Російська пропаганда, супутник і візит делегації до Ірану

Начальник військової розвідки України назвав ще "два цікаві факти", які свідчить про "російський слід" у загостренні на Близькому Сході.

Так, трішки більше, ніж за тиждень до початку цих подій на території Лівану арабською мовою почала мовлення російська станція "Супутник". "Це мовлення в абсолютно пропагандистському стилі з явними російськими наративами", – зазначив Буданов.

Окрім того, 24 вересня на геостаціонарну орбіту Ізраїля був переміщений російський космічний апарат, здатний проводити радіоелектронну розвідку та перехоплювати супутникові сигнали.

Очільник розвідки також нагадав, що протягом 22 по 24 вересня відбувся офіційний візит російської військової делегації до Ірану.

"Нам відомо, що було кілька, скажімо так, побажань з іранської сторони. Одне з них стосувалося розширення спроможностей щодо розвідувальної інформації. Тепер зрозуміло, яку саме розвідувальну інформацію почали росіяни надавати всім зацікавленим сторонам. Наголошую, що тут не один Іран, а всі зацікавлені сторони", – розповів начальник ГУР.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...