Буданов пояснив, чому РФ "промазує" ракетами по важливих цілях

Російські ракети, якими загарбники в останній час завдають ударів по Україні, часто промахуються, а нещодавно виготовлені снаряди мають низьку якість. Як повідомив начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов у соціальній мережі Facebook, про це він сказав в інтерв’ю для видання Le Monde, передають Патріоти України.

"Ми готові до рішучих дій", - повідомив Буданов. За його словами, ракетні удари з боку РФ спричинені бажанням агресора оголосити 2023 рік "переможним", але, реальних воєнних успіхів у росіян не було.

"Утім у російських ракет є низка недоліків. Вони часто промахуються. Ми негайно ж відправили їм нашу відповідь. Ціллю були їхні військові об’єкти", наголосив Буданов.

За його словами, якщо порівнювати з попередніми роками, то з кінця літа 2023 року спостерігається збільшення кількості виготовлених Росією боєприпасів. "Водночас відзначаємо зниження якості цих снарядів", - відзначив Буданов.

Окремо він зазначив, що інтенсивне застосування безпілотників з обох боків зумовило неможливість проведення як російських, так і українських наступальних операцій. "Ще один фактор - щільність мінних полів, якої не було з часів Другої світової війни", - повідомив Буданов.

"Ми знаємо рішення для безпілотників - це електронні засоби протидії. Для мін необхідне спеціалізоване обладнання", - додав він.

При цьому, очільник ГУР відзначив, що північна частина Чорного моря перебуває під контролем України, як і газовидобувні платформи. У зв'язку з цим, морські експортні коридори, які дуже важливі для української економіки, знову функціонують, навіть попри ризики.

"Ми регулярно атакуємо військовий флот і портові споруди противника, тож росіянам поспіхом довелось перекидати все на південний схід. Вони намагаються створити військово-морську базу в Очамчире на окупованій території Грузії", - повідомив Буданов.

Він нагадав, що у 2023 році відбулись перші українські висадки на територію тимчасово окупованого Криму. "Хоча дехто вважав їх неможливими. Це дає надію - особливо українцям на півострові, які уже 10 років живуть під російською окупацією, і багато хто з них уже почав опускати руки", - заявив Буданов.

Також він відзначив, що усі думали, що у Москви сильна армія, але слабка економіка. "Виявилось, що навпаки. Армія слабка", - наголосив очільник ГУР.

"Економіка [Росії] може бути слабкою, але країна аж ніяк не голодує. З такими темпами вона може протриматись доволі довго", - відзначив Буданов.

На його переконання, нинішніх західних санкцій недостатньо. "Вони повинні були б зачепити основні сектори економіки РФ: енергетику, металургію і фінансову систему загалом", - відзначив Буданов.

За його словами, Україні потрібно більше снарядів і артилерійських систем. "Йдеться не лише про сучасні технології. Нас цікавить усе, включно зі старими системами, які вже не використовуються. Питання кількості - важливе", - заявив Буданов. "Тим, хто за кордоном вважає, що "втомився" від України, доведеться піклуватись про росіян, коли вони прийдуть займати їхні власні території", - додав він.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...